2014. június 23., hétfő

Gyomaendrődi látnivalók, szállások

Az 1981-ben összevont Gyoma és Endrőd a Hármas-Körös bal partján fekszik. Szarvashoz és Békésszentandráshoz hasonlóan ez a város is kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkezik.
A gyomaendrődi Liget Gyógyfürdőt és Kempinget Békés megye egyik legszebb fürdőjeként tartják számon. A feltörő 60 fokos termálvizet 1960-ban nyilvánították hivatalosan is gyógyvízzé.
Bővebb információ: http://www.ligetfurdo.hu/



Egész napos program lehet a város múzeumainak és képtárának meglátogatása. Itt találjuk a Kner Nyomdaipari Múzeumnak helyet adó Kner-házat és a Városi Képtárat a Vidovszky Béla Helytörténeti Gyűjteménnyel egyetemben.
Az Endrődi elő-és oldaltornácos Tájház műemléki védettséget élvez, ahol a látogatók az egykori endrődi polgárosodó paraszti réteg lakáskultúráját és építészetét tekinthetik meg.
A kiállítások sora még nem ért véget: a járművek iránt érdeklődőket várja Sóczó Elek magángyűjteménye, a Motorkerékpár Múzeum. A gyomaendrődi bognármester 180 db muzeális értékű, restaurált motorkerékpár tulajdonosa.

Bővebb információ: http://www.tajhazendrod.hu/

Közvetlen Körös vízparti szállások, nyaralók Gyomaendrődön: http://www.korosnyaralok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvencünk a pozsár avagy 10 ok, miért szeretjük a pontyot

A ponty. Lerágott csont, gondolnánk. Azonban sokszínűsége miatt lehetetlen megunni. A sokszínűséget pedig akár szó szerint is érthetjük…, l...