2014. június 23., hétfő

Programok, látnivalók, szállás, nyaralók Szarvason és környékén

Vízi Színház

A 2011-ben átadott szarvasi Vízi Színház a Holt-Körös partján egy „finoman stilizált várkastély és amfiteátrum szelíd ötvözeteként” épült, közvetlenül az új, gyalogos fahíd szomszédságában. A nagyérdemű számára csodálatos panoráma nyílik a túlparton elterülő Erzsébet-ligetre és a vízben kapaszkodó mocsárciprusokra.
A színház idén nyáron is izgalmas programokkal kecsegtet: műsorra tűzik többek között Bertold Brecht Koldusoperáját, a Magyar Cirkusz és Varieté előadását, „A dzsungel könyvét”, vagy az „István, a király”-t. A kisgyermekeket és a fiatalokat pedig koncertekkel várják (Alma Zenekar, Children of Distance).



Bővebb információ: http://www.viziszinhaz.hu/

Kerékpárkölcsönzés

Az Arborétum bejáratánál kerékpárt bérelhetnek a Szarvasra látogatók, amellyel bejárhatják a környék nevezetességeit. A javasolt túraútvonalakról az Arborétum parkolójában kihelyezett tábla ad felvilágosítást, ill. a Körösvölgyi Látogatóközpontban lehet érdeklődni, ahol a kerékpáros túratérkép is megvásárolható.


Körösvölgyi Látogatóközpont

A központ minden héten sokszínű programokkal várja a helyieket és a turistákat, így előadásokkal arról, hogyan használjunk különféle gyógynövényeket az öngyógyításban, és bejárhatjuk szervezett kenutúra keretein belül az árteret. Július 31-ig itt tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeum 7 milliós rovargyűjteménye is.


Sárarany Szalmaporta

A Szalmaportát Szarvas külterületén, az Ezüstszőlőkben találjuk. Célja a magyar népi iparművészet alkotásait bemutatni és bevonni a látogatókat a kézműves tevékenységekbe, mint a gyöngyfűzés vagy a szalmafonás.
A Vidéki programsorozat keretében augusztus 29-ig a népi gasztronómia iránt érdeklődők megkóstolhatják a régi, családi receptek alapján készülő tésztákat, szörpöket is.
A Szalmaporta kezdő szalmafonó tábort is szervez (16 éves kortól) július 24-27-ig.

Nyitvatartás, bővebb információ: http://www.szalmaporta.hu/

XVI. Kondorosi Betyárnapok (aug. 16-17):

Kondoros Önkormányzata a Kondorosi csárda mellett szervezi meg a két napos, betyáros programot. Ünnepi menet, eszem-iszom, sportesemények, lovaglás, gyermekprogramok és tűzijáték várja az odalátogatókat.
Bővebb információ: http://www.betyarnap.hu/

XVII. Szarvasi Szilvanapok (szept. 12-13-14):

A szilvalekvárjáról is híres város 3 napos rendezvény keretében szervezi meg az idei szilvanapokat. Két színpadon koncertek, sztárvendégek (Danics Dóra), szépségverseny és persze rengeteg szilvalekvárból, lekvárral készített különlegesség. A koncerteket lekvárfőzés, pálinkakóstolás-és vásár, és egyéb gasztronómiai bemutatók kísérik.

Bővebb információ: http://szilvanap.hu/


Ha a színházi este programját saját vízparttal rendelkező nyaralójában szeretné kipihenni, tekintse meg kiadó nyaralóinkat, szállásainkat, ajánlatunkat: http://www.korosnyaralok.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedvencünk a pozsár avagy 10 ok, miért szeretjük a pontyot

A ponty. Lerágott csont, gondolnánk. Azonban sokszínűsége miatt lehetetlen megunni. A sokszínűséget pedig akár szó szerint is érthetjük…, l...